مرضیه یاسی خبرنگار تابناک؛ اسماعیل للهگانی مدیرعامل بانک رفاه کارگران، در نشست خبری بررسی دستاوردها و اقدامات بانک رفاه کارگران در دو سال ۱۴۰۰تا ۱۴۰۲ و تبیین افق برنامهها و استراتژیهای بانک تا سال ۱۴۰۴،اظهار کرد: مجموعه بانک رفاه کارگران در صنعت بانکداری پیشتاز مشتری مداری و برنامه محوری بوده و در جهت نیل به اهداف راهبردی، شاهد دستاوردهای قابل قبولی در زمینه های انضباط پولی و سلامت مالی تکریم و رضایت مشتریان سودآوری، کاهش مطالبات غیرجاری و افزایش سودآوری بوده است.
وی تصریح کرد: بر حسب ضرورت روندهای موجود در سال ۱۴۰۰ بر آن شدیم تا با مشارکت نخبگان گامی بلند برداشته و همسو با سند چشم انداز بیست ساله کشور تا افق ۱۴۰۴ سیاست های کلی برنامه ششم و هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، سیاستهای اقتصاد مقاومتی بیانبه گام دوم انقلاب و اولویت های ابلاغی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تحول و جهش بزرگی را برای کل مجموعه بانک رفاه کارگران جهت دستیابی به نسل نوینی از بانکداری و نماد نوآوری در صنعت بانکداری برنامه ریزی کنیم در این مسیر ضمن رعایت اصول مشتری محوری فرهنگ مبتنی بر نوآوری و تعالی، اخلاق مداری و رفتار مسئولانه ،همراهی هم آهنگی و هم آفرینی در مسیر رشد و بالندگی ترسیمی گام برداشته و مصمم ادامه خواهیم داد.
للهگانی افزود: در دو سال گذشته همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کرده اند موضوع اقتصاد و معیشت مردم به عنوان مهمترین مسئله کشور مطرح بوده و در بانک رفاه نیز این موضوع در راس برنامه های بانک قرار گرفته و در ادامه در چارچوب مفاد سند تحول مردمی برای ایران قوی در دستور کار است.
وی اضافه کرد: جهت عملیاتی شدن شعار «مهار تورم و رشد تولید بانک همراه با دستگاههای دیگر ضمن ثبات در برنامه ریزی و رویه های خود و پیگیری جدی برنامه ها به دستاوردهای قابل توجهی از بعد اجتماعی در حمایت از ساختار سازی برای مشارکت مردم در اقتصاد، تأمین اعتبار بخش های مولد اقتصادی و شرکتهای دانش بنیان تامین مالی ،اسلامی توسعه متوازن ارائه محصولات و خدمات بانکی در گستره جغرافیایی کشور رشد سهم تسهیلات قرض الحسنه بانک افزایش اعتبار تخصیصی به رفع احتیاجات مستمری بگیران توسعه تامین مالی زنجیره تولید ... و از بعد بانکی به دستاوردهایی نظیر افزایش سرمایه بانک رشد قابل توجه سود آوری بهبود نسبت های قانونی بانک بهبود زیر ساخت فناوری اطلاعات انتشار گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری خاص به اینکار بانک دست یافته ایم.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران اضافه کرد: بانک رفاه کارگران با حدود ۱۳ هزار نفر از کارمندان خود در راستای خدمت رسانی به اقشار ضعیف جامعه تلاش میکند. این بانک ۱۰۵۰ شعبه در سراسر کشور دارد و به ۲۶ میلیون مشتری در ۳۲ میلیون حساب خدمت رسانی میکند.
وی افزود: مشتری مداری و تکریم ارباب رجوع و برنامه محوری از دیگر اقدامات این بانک است. در حوزه سلامت مالی، افزایش سودآوری، افزایش بازدهی و بهرهوری و کارآمدی نیز اقدامات بسیاری انجام شده است.
للهگانی تصریح کرد: ۴۰ هزار فقره تسهیلات بازنشستگان در هر ماه پرداخت میشود. در گذشته در هر ماه ۴۰ هزار مراجعه برای پرداخت اقساط به شعب داشتیم، اما اکنون دیگر نیازی به مراجعه حضوری نیست و پرداخت اقساط به صورت غیر حضوری ممکن شده است.
وی با اشاره به اینکه مشتری مداری و فرهنگ مبتنی بر اخلاق مداری و استفاده از فناوریهای نوین محورهای مورد توجه بانک رفاه است، اظهار کرد: بانک رفاه در توجه به اقتصاد و معیشت مردم و خدمترسانی به اقشار آسیب پذیر و همچنین کمک به مهار تورم و رشد تولید بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری اقداماتی را در نظر داشته است.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران در ادامه گفت: برای کمک به مهار تورم باید نقدینگی از سطح جامعه جمع شود و بانک مرکزی نیز سیاستهای خود را در این راستا در نظر گرفته است. این اقدام منجر میشود که رشد تولید با مشکلاتی مواجه شود و برای حل این مسئله باید به تامین مالی بخش تولید توجه شود. بانک رفاه ابزار انتشار اوراق گواهی سپرده خاص را برای تامین مالی بخش تولید در نظر گرفته است. این بانک در این حوزه جزو اولینها است و ۵۰ هزار میلیارد تومان پرونده در این حوزه در دست اقدام بانک رفاه است.
وی اضافه کرد: از این تعداد ۸ هزار پرونده کامل شده و به بانک مرکزی ارسال شده و مابقی در حال ارسال است. این اوراق منابع خرد سرگردان سطح جامعه را جمع کرده و به صورت هدفمند به واحدهای تولیدی منتقل میکند.
للهگانی در ادامه گفت: اعلام شده که افرادی که پروژه قابل اجرایی دارند میتوانند در قالب این اوراق طرح خود را تامین مالی کنند. در این طرح خریداران اوراق از سود و زیان واقعی بهرهمند میشوند و بنابراین نرخ سود قطعی تعیین نمیشود و تنها سود علیالحسابی در ابتدا تعیین میشود و سپس با تعیین نرخ بازده واقعی، سود قطعی پرداخت میشود. از کل سود این طرحها ۲ درصد کارمزد بانک و مابقی در اختیار خریداران اوراق قرار میگیرد. با توجه به اینکه این پروژهها از منظر توجیه و بازدهی به طور دقیقی بررسی میشوند، اغلب طرحها سوددهی خوبی دارند.
وی با اشاره به اینکه اقدامات حوزه اشتغال بانک رفاه در سه بخش تقسیم میشود، گفت: به مددجویان کمیته امداد، مددجویان بهزیستی و افرادی که از طریق وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و سایر بخشهای مرتبط با اشتغال زایی معرفی میشوند، تسهیلاتی جهت اشتغال زایی پرداخت میشود. در رابطه با پرداخت تسهیلات از محل منابع بانک نیز اولویت با بخشهایی است که اشتغال زایی بالاتری دارند.
للهگانی با تاکید بر اینکه در بانک رفاه اوراق گواهی سپرده خاص برای تامین سرمایه در گردش و سرمایه ثابت بخشهای تولیدی به کار برده میشوند، گفت: استفاده از این اوراق منجر به ایجاد اشتغال در کشور خواهد شد و بانک رفاه نیز بر تکیه بر این نکته تامین مالی بخشهای تولیدی از طریق این اوراق را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت یکی از مسائلی است که در دولت سیزدهم به آن پرداخته شده است. در سالهای گذشته بانک رفاه تسهیلاتی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده بود و بازپرداخت نشده بود، اما در دولت سیزدهم با پیگیریهای رئیس جمهور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقرر شد که سهام برخی شرکتهای دولتی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود که این سهام با مطالبات بانک رفاه از سازمان تامین اجتماعی تهاتر شد.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران تصریح کرد: این اقدام به معنی بنگاهداری بانکی نیست، چرا که بانک رفاه در اغلب شرکتها سهامدار خرد است و از طرفی این سهام به عنوان پرداخت مطالبات در اختیار بانک رفاه قرار گرفته شده است. البته اولویت بانک فروش این سهامها است. برای نمونه سهام پتروشیمی تبریز به تازگی برای فروش گذاشته شد و در رابطه با سایر سهام شرکتها نیز بانک رفاه قصد فروش آنها را دارد.
للهگانی گفت: قیمتگذاری این سهمها برای فروش توسط کارشناسان تامین سرمایه و کانون کارشناسان رسمی دادگستری انجام میشود. اولویت بانک رفاه خروج از بنگاهداری است. گرچه این بنگاهداری به صورت تکلیفی به بانک رفاه رسیده است.
وی اضافه کرد: ۱۵ همت پرداخت تسهیلات در بخش حمایت از تولید انجام شد که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۲۳ همت رسید و ۶ ماه اول امسال نیز به ۱۲.۵ همت رسیده است. ۱۴ هزار میلیارد ریال نیز به بازنشستگان تسهیلات پرداخت شده است. در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۶۴۸ میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغالزایی اعطا شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، بانک رفاه پروژه احداث ۲۲ مدرسه را تکمیل کرده و چندین پروژه در دست اقدام است. در حوزه آبرسانی به مناطق محروم، تامین تجهیزات پزشکی و دستگاههای پزشکی و کمک به پیشرفت پروژههای عمرانی نیز اقداماتی انجام شده است.